понеделник, 22 март 2010 г.

S=V.t ?


Пътят се измерва със скоростта и времето за изминаването му.
Единствената формула, която мога да възпроизведа, без да се замислям. Единствената формула, която е неоспорима като чиста логика и факт и единствената формула, която не мога практически да приложа в собственото си движение по траектория.
Какво ли трябва да означава?
Че, ако за известен период от време се движиш с по-голямо ускорение, неочаквано и за теб самия, се оказваш в края на пътя, преди да си осъзнал времето за изминаването му? Кое те променя видимо - времето, пътят или скоростта? Или пък може би крайната точка на пристигане? Кога разбираш, че тя отново е само случайна спирка, а не цел на пътуването? И ако си различен във всяка точка на пътуването, какво остава от онова теб в началото, когато стигнеш крайната дестинация? Разбираш ли въобще някога, че това е краят на пътуването? Може би когато няма по какво да умножиш времето, което в каквото и количество да те връхлита, все се свежда до резултат нула за разстояние, път и пристигане?
Формулата дава грешка? 3D логиката не ми е достатъчна. Как да въведа "субекта" като причина, пречка, усещане, последици и резултат от придвижването?
А може би грешката е в късогледството на математиците или пък ...всичко следва да се умножи по "пи" - постоянната повторяемост на ирационалната формула на живота?
Главоблъсканици. Имам среща за отговор, а вместо това ми носят кафе с късметче "Пътуване". Ха!

P.S. На твоята спирка автобус не пристига. Ще трябва да изминеш разстоянието обратно пеша!

Няма коментари: